Barista oprema2024-07-03T13:41:31+02:00

BARISTA OPREMA

KAVNI MLINČKI CUNILL

KAVNI MLINČKI CUNILL

KAVNI MLINČKI RANCILIO

KAVNI MLINČKI RANCILIO

KAVNI MLINČKI MAZZER

KAVNI MLINČKI MAZZER

Lattiz perfect milk foam for coffee

LATTIZ MLEČNA PENA ZA KAVO

PUQPRESS STISKALEC ZA KAVO

PUQPRESS STISKALEC ZA KAVO

ČISTILEC KAVNEGA FILTRA

ČISTILEC KAVNEGA FILTRA

KAVA PAVIN CAFFÈ

KAVA PAVIN CAFFÈ

OPREMA ZA HITREJŠO PRIPRAVO IN STREŽBO KAVE

Za nemoteno, hitro strežbo kave je, poleg zmogljivega kavnega avtomata, potrebna različna barista oprema, kot so kavni mlinček, kavni stiskalnik, dozirniki, mehanski čistilci itd.

Vsakdo želi piti in postreči najboljšo možno kavo. Sveže mleta kava je ena od osnovnih načel pravilne priprave kave in močno izboljša okus, konsistentnost in užitek v kavi. Kavna zrna se meljejo zato, da se iz njih v vodi izloči okus in tako pripravi skodelica kave. Svežina, velikost in kakovost mletja pomembno vplivajo na okus kave. Takoj ko je kavno zrno zmleto, se okus začne izgubljati, saj delci kave pridejo v stik z zrakom. Sveže mleta kava tudi zato tako čudovito diši. Elmont zastopa tri najboljše svetovne znamke profesionalnih mlinčkov za kavo.

Kavni stiskalnik omogoča konsistentne načine priprave kave, mehanski čistilci in kemična čistila pa skrbijo za higieno in dolgo življenjsko dobo opreme.

Skupaj ustvarjajo brezhibno kavno izkušnjo, zagotavljajo dosledno kakovost in zadovoljstvo strank. Naši strokovnjaki vam bodo pomagali izbrati najboljšo kombinacijo barista opreeo za vaš lokal.

Barista coffe equipment Elmont Bled
puq press coffee tamper elmont

PAVIN CAFFÈ – PREMIUM ITALIJANSKA KAVA

Svoje stranke oskrbujemo z eno najboljših italijanskih kavnih znamk Pavin Caffè, ki je prepoznavna po svojih edinstvenih in nezmotljivih mešanicah kave. Pavin Caffé že od leta 1950 posveča veliko pozornost pri izbiri surovih kavnih zrn in poleg široke palete mešanic okusov ponuja tudi kavo enotnega porekla iz desetih svetovnih kavnih regij.

Znižanje stroškov z najemom barista opreme2023-05-15T14:48:16+02:00

Z najemom celotne barista opreme (od kavnih avtomatov, mlinčkov,… do nakupa kave), pomivalnih strojev in ostale gostinske  opreme  pri podjetju Elmont Bled, lahko bistveno zmanjšate kratkoročne stroške odprtja in vodenja novega bara oz. restavracije.

Kaj je pomembno pri pripravi pravega italijanskega espressa?2024-05-20T10:30:23+02:00

Pri pripravi odličnega espressa  je nekaj pomembnih dejavnikov:

  1. Kakovostna kavna zrna: Uporabljajte visokokakovostna kavna zrn, posebej pražena za espresso. Izberite sveža zrna, pravilno shranjena, da ohranite njihove arome, kot je naprimer premium italijanska kava Pavin Caffe, ki vam omogoča preizkušanje različnih mešanic in porekla, da najdete okus, ki bo všeč vašim strankam.
  2. Enakomerno mletje: Mletite kavna zrna tik pred pripravo, da ohranite svežino in izboljšate ekstrakcijo arome. Zagotovite, da je velikost mletja enotna in primerna za pripravo espressa. Finejše mletje je običajno priporočljivo za espresso, saj omogoča pravilno ekstrakcijo in tvorbo bogatega crema. Elmont vam ponuja široko paleto kavnih mlinčkov.
  3. Pravilna espresso naprava: Investirajte v kakovostni kavni aparat, ki omogoča natančno nadzorovanje temperature in pritiska. Naprava naj zagotavlja dosledne rezultate in optimalno ekstrakcijo okusov. Redno vzdrževanje in čiščenje naprave sta ključna za optimalno delovanje.
  4. Parametri priprave: Posvetite pozornost parametrom priprave, vključno z doziranjem, enakomerno porazdelitvijo in stiskanjem kavnega praha. Enakomernost pri teh korakih je ključna za enakomerno ekstrakcijo. Pravilno doziranje, enakomerna porazdelitev kave v kavnem cedilu in pravilen pritisk pri stiskanju bodo prispevali k uravnoteženemu in aromatičnemu espressu.
  5. Čas ekstrakcije: Natančno spremljajte čas ekstrakcije. Idealni čas ekstrakcije za espresso je običajno med 25 in 30 sekundami.
  6. Tehnika penjenja mleka: Če vaše espresso pijače vključujejo mleko, je obvladovanje tehnike penjenja mleka ključnega pomena. Pravilna tekstura in temperatura mleka lahko izboljšata celotno izkušnjo pitja. Pravilno penjeno mleko naj ima žametno teksturo in ne vsebuje velikih mehurčkov.
Kateri so ključni dejavniki pri izbiri kavnega aparata?2023-05-15T14:34:18+02:00

Pri izbiri profesionalnega kavnega aparata za vaš bar ali restavracijo so tri ključni dejavniki:

  1. Kvaliteta in zmogljivost: Pomembno je izbrati kavni aparat visoke kakovosti, ki je zmožen ustvariti odlično kavo. Preverite ocene in povratne informacije uporabnikov glede kakovosti izdelave in končnega rezultata kave. Poleg tega upoštevajte zmogljivost naprave, ali ustreza potrebam vašega obrata glede na predvideno število skodelic kave, ki jih boste strežili.
  2. Prilagodljivost in funkcionalnost: Pomislite na različne vrste kave, ki jih želite ponuditi, in preverite, ali kavna naprava omogoča pripravo teh vrst kave. Ali podpira espresso, kapučino, latte in druge priljubljene napitke? Prav tako bodite pozorni na dodatne funkcionalnosti, kot so nastavljiv tlak, programabilne nastavitve, mlinček za kavo, možnost penjenja mleka in podobno. Večja prilagodljivost vam omogoča, da razširite svoj meni in zadovoljite različne želje strank.
  3. Vzdrževanje in podpora: Preverite, kako enostavno je vzdrževanje kavne naprave in ali obstajajo zanesljive možnosti za servis in popravila. Bodite pozorni na dostopnost rezervnih delov ter razpoložljivost in kakovost podpore proizvajalca. Pomembno je imeti zagotovilo, da boste lahko hitro in učinkovito reševali morebitne težave, da bo vaša kavna naprava delovala neprekinjeno.

Potrebujete zanesljive gostinske aparate?

Elmontovi gostinski strokovnjaki so pomagali na tisoče restavracijam in barom. Naj vam pomagajo najti pravo opremo še za vaš lokal.

Go to Top