Gostinski kavni aparati2024-06-05T15:41:24+02:00

GOSTINSKI KAVNI APARATI

RANCILIO KAVNI APARATI

RANCILIO KAVNI APARATI

RANCILIO SPECIALTY KAVNI APARAT

RANCILIO SPECIALTY

CIGNO

AVTOMATSKI KAVNI APARATI EGRO

AVTOMATSKI KAVNI APARATI EGRO

PRAVILNA IZBIRA KAVNEGA APARATA JE KLJUČNA

Pravilno izbrati profesionalni kavni aparat za vašo restavracijo ali lokal je izjemnega pomena. Kava je osnovna pijača za veliko ljudi, in postrežba visokokakovostne kave lahko bistveno izboljša ugled in uspeh vašega lokala.

V Elmont Bled vam poleg širokega izbora profesionalnih kavnih aparatov Rancilio, Egro in Cigno, ki ustrezajo vašim specifičnim potrebam, nudimo  tudi celovito storitev, ki sega preko kavnih aparatov. Razumemo, da je za zagotavljanje izjemnih kavnih izkušenj potrebno imeti več kot samo imeti visokokakovostno napravo, zato vam ponujamo tudi najboljše kavna zrna Pavin Caffe ter celotno barista opremo. S svojim znanjem in zavezanostjo kakovosti Elmont Bled zagotavlja vrhunsko kavno izkušnjo za vaše stranke.

Poleg tega Elmont Bled izstopa s hitrimi in zanesljivimi vzdrževalnimi storitvami. Razumemo kritičnost obratovalnega časa, ko naprava ni v uporabi, in zagotavljamo optimalno delovanja vaše kavne naprave preko naše mreže serviserjev. Izbrati Elmont Bled kot ponudnika kavnih rešitev pomeni, da se lahko zanesete na našo strokovnost in celovite storitve. Od pomoči pri izbiri prave kavne naprave za vaše potrebe do zagotavljanja podpore in vzdrževanja je Elmont Bled vaš kavni partner zavezan k vašemu uspehu.

Znižanje stroškov z najemom barista opreme2023-05-15T14:48:16+02:00

Z najemom celotne barista opreme (od kavnih avtomatov, mlinčkov,… do nakupa kave), pomivalnih strojev in ostale gostinske  opreme  pri podjetju Elmont Bled, lahko bistveno zmanjšate kratkoročne stroške odprtja in vodenja novega bara oz. restavracije.

Kaj je pomembno pri pripravi pravega italijanskega espressa?2024-05-20T10:30:23+02:00

Pri pripravi odličnega espressa  je nekaj pomembnih dejavnikov:

  1. Kakovostna kavna zrna: Uporabljajte visokokakovostna kavna zrn, posebej pražena za espresso. Izberite sveža zrna, pravilno shranjena, da ohranite njihove arome, kot je naprimer premium italijanska kava Pavin Caffe, ki vam omogoča preizkušanje različnih mešanic in porekla, da najdete okus, ki bo všeč vašim strankam.
  2. Enakomerno mletje: Mletite kavna zrna tik pred pripravo, da ohranite svežino in izboljšate ekstrakcijo arome. Zagotovite, da je velikost mletja enotna in primerna za pripravo espressa. Finejše mletje je običajno priporočljivo za espresso, saj omogoča pravilno ekstrakcijo in tvorbo bogatega crema. Elmont vam ponuja široko paleto kavnih mlinčkov.
  3. Pravilna espresso naprava: Investirajte v kakovostni kavni aparat, ki omogoča natančno nadzorovanje temperature in pritiska. Naprava naj zagotavlja dosledne rezultate in optimalno ekstrakcijo okusov. Redno vzdrževanje in čiščenje naprave sta ključna za optimalno delovanje.
  4. Parametri priprave: Posvetite pozornost parametrom priprave, vključno z doziranjem, enakomerno porazdelitvijo in stiskanjem kavnega praha. Enakomernost pri teh korakih je ključna za enakomerno ekstrakcijo. Pravilno doziranje, enakomerna porazdelitev kave v kavnem cedilu in pravilen pritisk pri stiskanju bodo prispevali k uravnoteženemu in aromatičnemu espressu.
  5. Čas ekstrakcije: Natančno spremljajte čas ekstrakcije. Idealni čas ekstrakcije za espresso je običajno med 25 in 30 sekundami.
  6. Tehnika penjenja mleka: Če vaše espresso pijače vključujejo mleko, je obvladovanje tehnike penjenja mleka ključnega pomena. Pravilna tekstura in temperatura mleka lahko izboljšata celotno izkušnjo pitja. Pravilno penjeno mleko naj ima žametno teksturo in ne vsebuje velikih mehurčkov.
Kateri so ključni dejavniki pri izbiri kavnega aparata?2023-05-15T14:34:18+02:00

Pri izbiri profesionalnega kavnega aparata za vaš bar ali restavracijo so tri ključni dejavniki:

  1. Kvaliteta in zmogljivost: Pomembno je izbrati kavni aparat visoke kakovosti, ki je zmožen ustvariti odlično kavo. Preverite ocene in povratne informacije uporabnikov glede kakovosti izdelave in končnega rezultata kave. Poleg tega upoštevajte zmogljivost naprave, ali ustreza potrebam vašega obrata glede na predvideno število skodelic kave, ki jih boste strežili.
  2. Prilagodljivost in funkcionalnost: Pomislite na različne vrste kave, ki jih želite ponuditi, in preverite, ali kavna naprava omogoča pripravo teh vrst kave. Ali podpira espresso, kapučino, latte in druge priljubljene napitke? Prav tako bodite pozorni na dodatne funkcionalnosti, kot so nastavljiv tlak, programabilne nastavitve, mlinček za kavo, možnost penjenja mleka in podobno. Večja prilagodljivost vam omogoča, da razširite svoj meni in zadovoljite različne želje strank.
  3. Vzdrževanje in podpora: Preverite, kako enostavno je vzdrževanje kavne naprave in ali obstajajo zanesljive možnosti za servis in popravila. Bodite pozorni na dostopnost rezervnih delov ter razpoložljivost in kakovost podpore proizvajalca. Pomembno je imeti zagotovilo, da boste lahko hitro in učinkovito reševali morebitne težave, da bo vaša kavna naprava delovala neprekinjeno.

Potrebujete zanesljive gostinske aparate?

Elmontovi gostinski strokovnjaki so pomagali na tisoče restavracij in barov. Naj vam pomagajo najti pravo opremo še za vaše podjetje.

Go to Top