MEHČALEC VODE ZA GOSTINSKE APARATE

Znižajte stroške vzdrževanja z mehčalci vode DVA, ki preprečujejo nastajanje vodnega kamna v gostinskih napravah. 

Mehčalci vode so pogosto nameščeni skupaj z gostinskimi napravami, ki segrevajo vodo, kot so komercialni pomivalni stroji, pomivalni stroji za steklo, stroji za led, bojlerji za vodo in kavni aparati. Pomagajo zmanjšati nabiranje vodnega kamna, ki lahko poškoduje sestavne dele naprave. Samodejni mehčalci DVA so tehnološko napredni in lahko samodejno obnavljajo smolo.

Področja uporabe:

  • Kavni aparati
  • Pomivalni stroji in pomivalni stroji za skodelice
  • Avtomati za točenje pijače
  • Ledomati
  • Pečice za kuhanje na pari

AVTOMATSKI MEHČALCI VODE

ISI serija

Serijo ISI sestavljajo modeli ISI5-ISI8 in ISI12. Odlikujeta jih preprostost in hitrost programiranja. Vsi modeli ISI so priporočljivi v gostinstvu, barih in vseh dejavnostih, kjer se uporablja mehčana voda. Mehčalci ISI so zaradi svoje kompaktne in obvladljive zasnove lahko nameščeni v zelo majhnih prostorih. Zlasti modela ISI5 in ISI8 glede na svojo velikost zagotavljata znatno količino zmehčane vode.

AL serija

Odlično zadovoljujejo potrebe restavracij, aparatov za kavo, pomivalnih strojev, aparatov za izdelavo ledu in parnih pečic. Raznolikost modelov omogoča, da izberete tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Značilnost, ki jih odlikuje, je odsotnost alarma za sol. Če naprava za mehčanje vode ne najde soli v slanici, opozori z vizualnim in zvočnim signalom ter lahko komunicira z zunanjo enoto. S to funkcijo ste vedno obveščeni o pravilnem delovanju mehčalca. Regeneracija je programirana s časovnikom, tako da mehčalec samostojno izvaja regeneracijo in ne prekinja pretoka vode.

GIX serija

Ta serija vključuje modele GIX5, GIX8 in GIX12; gre za visoko zmogljive mehčalce vode, opremljene z ventilom LOGIX v časovnem ali volumetričnem načinu. Z lahkoto se namestijo in programirajo; poleg tega so njihove funkcije popolnoma avtonomne. Z izbirno led lučko opozarjajo uporabnika, da je zmanjkalo soli.

ROČNI MEHČALCI VODE

LT Model

Serija LT je del ponudbe ročnih mehčalcev in jo sestavlja pet modelov: LT5 – LT8 – LT12 – LT16 in LT20. Model LT je opremljen z dvema krogličnima ventiloma iz medenine za dovodne in odvodne cevi za vodo. Takšnim ventilom je priloženih več vrst spojk za vodovodne cevi: 3/8 “G, 3/4 “G ali hitri cevni priključek. Ta oprema je primerna za kavne avtomate, pomivalne stroje, prodajne avtomate itd.

IV Model

Model IV je opremljen s polavtomatskim ventilom IV iz termoplastičnega materiala in s hitrimi priključki za vodo, kar omogoča enostavno in hitro namestitev. Regeneracija smole poteka z ročnim vrtenjem gumba ventila v naslednjih štirih položajih:

  1. Delovanje
  2. Razbremenitev tlaka in polnjenje s soljo
  3. Izpiranje smole
  4. Sprotno izpiranje

Uporaba vode s stroji, priključenimi na mehčalec vode, je mogoča tudi med regeneracijo. Poleg tega mešalnik v ventilu usmerja del trde vode proti izhodu, trda voda se nato pomeša z mehko vodo, da dobimo vodo z določeno stopnjo trdote. Za pridobitev popolnoma zmehčane vode morajo uporabniki le popolnoma zapreti mešalnik.